Så blir du en bättre människa

Alla människor vill göra goda gärningar och vara en bra människa. Bara för att man vill bli en bättre människa behöver det inte betyda att man vill komma till en högre nivå än alla andra och att man kan se ner på andra människor utan tvärtom, man vill bli en bättre människa för sin egen skull. Det finns vissa måsten man ska göra för att bli en bättre människa och här kommer några av dem.

♥ Läs böcker om personlig utveckling eller romaner. Det räcker med cirka en halvtimme om dagen som du läser din bok. Idag är det så mycket nyhetsinformation som ska tas in i huvudet och allt ska gå så snabbt så man knappt hinner tänka. Det är bra för hjärnan att läsa en roman så man kan hålla kontakt med fantasin och ett annat sätt att tänka. Det tar lite energi att läsa en hel roman men det är det värt. Välj en bra bok för det är inte meningen att du ska sitta och plågas igenom en bok.

♥ Du har säkert, precis som alla andra tappat kontakten med en gammal vän av någon anledning. Istället för att sitta och titta tv eller framför datorn så ring upp din gamla vän och fråga hur han/hon har det, vad de gör, hur de mår etc. Dela med dig av ditt liv som du har levt sen ni tappade kontakten och försök att bygga upp en ny kontakt som slutade där den första tog slut.

♥ Se till att vara öppen för att lära dig nya saker, varje dag. Det kan vara stora eller små saker som du lär dig men det viktiga är att du inte är rädd för det nya. Det är i den stund som du lär dig något nytt som du växer som en människa. Våga utmana dig själv och din komfortzon.

♥ Alla människor är lika värda men många känner inte det i dagens samhälle. Ofta är det bland annat de äldre som verkar vara osynliga. Det är nästan ingen som ser dem i ögonen, som säger hej fastän man inte känner dem. Som om att de inte finns i din och min värld. Det finns ett bra och effektivt sätt för dig att ändra på detta och det är att säga hej till dem, titta i ögonen med de och le. Ingen dör av ett leende. Öppna dörrar för dem, låt dem gå före dig i trånga utrymmen, hjälp dem över gatan. Var en vardagshjälte för de äldre helt enkelt. Det betyder mer än du och jag kan ana. Någonsin.

♥ I denna miljöhysteri så är det viktigt att alla drar sitt strå till stacken och hjälper till så gott man kan. Ser du skräp som ligger på marken så släng det i soporna, var noga med att sortera dina egna sopor, cykla eller gå istället för att åka bil om du kan, panta burkar, återanvänd saker som går att återanvändas. Ingen kan ensam rädda miljön men alla kan göra något.

♥ Du behöver inte alltid ha ett ärende för att prata med dina föräldrar. Ring upp dem och fråga hur dem har det, säg att du saknar dem och tänker på dem. Det kan räcka så.

♥ Istället för att inte göra någonting kan du dela med dig av din tid till någon som behöver din hjälp. Varför inte spela kort med någon pensionär? Eller varför inte vara barnvakt åt någon som behöver lite avlastning? Det är helt okej att donera små summor pengar till välgörenhet, så som rädda barnen, röda korset, aids-forskning och andra projekt som behöver ditt stöd. Det gör både dig till en bättre människa och världen till en bättre plats att leva på.

♥ Hur gör du för att bli en bättre människa?

One Response to “Så blir du en bättre människa”

  1. fastessays.co.uk skriver:

    Nice! This post is really great.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu