Vakna upp lättare på morgonen

Har du svårt att stiga upp tidigt? Vill du sova bättre på natten? Här kommer en text för dig…

Semestern har slutat för drygt en månad sen och ljumma sommarkvällar med grillningar och sena nätter byttes då ut mot sova tidigt och vakna till väckarklockan. Idag var det måndag igen och dags att börja jobba efter en skön och härlig helg. Nu är det viktigt att ställa klockan, stiga upp i tid och komma till jobbet fräsch och redo utan att behöva stressa… Här kommer några tips till dig för att vakna lite piggare varje dag.

Sov lagomt
Du behöver bara sova lagomt och det är viktigt att du känner dig utvilad när du vaknar. Åtta, nio timmar per natt är kanske inte nödvändigt om du vilade på dagen?

Regelbundet
Försök att stiga upp samma tid på vardagar och helger för att ställa in din kropp på det. Kroppen kommer då att ställa in sin biologiska klocka på det och du kommer vara trött när du ska lägga dig och känna dig pigg när din väckarklocka ringer. Det hjälper dig både när du ska gå och sova och stiga upp tidigt en måndag.

Ställ ifrån klockan
Ett smart tips för dig som har det svårt att komma upp på morgonen är att du ställer klockan en bit ifrån dig när du ska stiga upp. Varför? Jo för att då måste du stiga upp ur sängen för att kunna stänga av den.

Belöningssystem
Kom på ett belöningssystem som gör att du verkligen vill gå upp ur sängen tidigt på morgonen och belöna dig varje gång som du lyckas stå emot att krypa ner i din varma sköna säng. Kom ihåg att det är viktigt att variera dig med dina belöningar för annars blir det meningslöst till slut och du får det då lättare att falla tillbaka i gamla och fula vanor.

Lyxig frukost
Kvällen innan kan du göra iordning en lyxig frukost till dig som du ”längtar” till att få sätta tänderna i! Det är ett gott skäl nog att kliva upp.

Träna tidigt
En bra idé är att börja träna tidigt, antingen själv eller med en tränare som du vet pushar dig om du inte kommer dit. Dessutom kostar en personlig tränare pengar även om du inte kommer och det är ju onödigt… Eller varför inte träna med en kollega?

Soljus
Tänk att få vakna på en strand i ett varmt land av soljuset? Hur skönt vore inte det? Varför inte strunta i att dra ner persienner eller rullgardinen innan du går och sover. Det är mysigt och skönt att vakna upp lugnt i solens ljus. Och riktigt irriterande så du kommer stiga upp ur din säng.

Sov så gott i natt och vakna utvilad och pigg imorn!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu