Så får du alltid orgasm

Hur är det med din orgasm? Är det toppen eller finns den där ibland? Skulle det vara så att den infinner sig då och då, så går det att ändra på det. Det absolut bästa, men självklart kanske det svåraste är att släppa stressen och känslan av att man måste få orgasm. Det är inte alltid det viktigaste att komma, att nå ditt klimax, att få din orgasm. Det finns inte en enda fysisk funktion som är så omtalad och höjd till skyarna som din egna orgasm.
Att få orgasm blir en fruktansvärt kraftig euforisk kick. Det är hjärnans belöningscentrum som får massor med härliga hormoner, bland annat dopamin och oxytocin.

Som om du är i himlen
För många blir orgasmen likt en drog, man vill uppleva den om och om igen, gång på gång. Men, vad är det som händer då du inte kan få din orgasm? Det är vanligast att kvinnan inte kan komma, nästan 20 procent har svårt att komma, alltså var femte kvinna. De flesta kvinnorna börjar fejka att dem får orgasmer och då kommer de in i en ond cirkel. Eftersom att din partner tror du verkligen njuder så kan det vara svårt att säga att man ljugit och helt plötsligt ändra sin version, att man inte kommit på bra länge och att man fejkat under en längre period. Det sänker bland annat din partners självförtroende och du får dåligt samvete.

LifeStyleMan tror att synen och inställningen för orgasmen har förändrats under tiden. Nu förtiden är det nog inget som krävs för en bra jämnställdhet utan det har blivit en självklarhet för att sex- och samlivet ska vara bra för båda i en relation. Idag känns det som att man kräver att det ska finnas en möjlighet till orgasm och verklig njutning för båda, lixom att sex inte bara ska vara till njutning för den ena partnern. Det bör finnas en lust och glöd hos båda att vilja ge och skapa en skön upplevelse tillsammans med sin partner.

Den kommer inte
Varför är det så att du inte kommer då? Det kan bero på att du, till exempel, inte kan slappna av riktigt ordentligt. Är du stressad över något? Har du komplex och känner dig otrygg över din kropp? Du kanske funderar mer på hur din kropp ser ut i olika ställningar än att ge dig hän åt njutningen och bara släppa alla tankar och låta njutningen ta över? En annan, mer vanlig anledning än många kanske tror, fränst då män, är att det är problem i förhållandet. Det kan vara en sån simpel sak som att ni inte har löst en konflikt, som varför han aldrig kan dammsuga innan du påpekar det? Eller varför du måste göra si och så hemma medan han inte gör något alls? Då är det bättre att prata ut om problemet och förklara varför du inte kan komma. Det kan även bero på att du inte känner dig uppskattad, sedd eller trygg med din partner. Vissa tycker kanske att detta kan verka vara lite långsökt men fråga din partner får du se.

Fixa den själv
Ibland spelar tekniken in, ganska mycket faktiskt ibland. Det kanske är så att du och din partner inte riktigt passar ihop rent sexuellt och det kan du inte bara skylla på din partner. Det är då ditt ansvar kommer in i bilden och det är att förklara, visa, berätta och leda din älskling till att göra rätt så att du kan njuta och få din efterlängtade klimax. Höjden av din njutning. Din orgasm.

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu