Så uppnår du dina mål

Alla har vi olika mål vi vill uppnå här i livet. Det kan vara karriärsmål, mål som förälder, som företagare eller inom idrotten. Men, hur gör man då för att uppnå sina mål? Stora som små.

Det första och viktigaste du måste göra är att skriva ner ditt mål på papper eller spara det i din dator. Det viktiga är att du kan titta p ådet varje dag när du känner att du måste ha inspiration till att jobba framåt mot ditt mål. Skriv ut det och häng upp det på kylskåpet, toadörren, väggen i hallen eller i taket ovanför sängen. Någonstans där du kan se det ofta. Försök hitta tillbaka till känslan och viljan du hade när du skrev ner ditt mål.

Berätta för andra om ditt mål så att dem kan stötta dig när det går tungt och heja på dig när det går lättare. Det kan även bli en bra press för dig så att du tar tag i det arbete som måste göras för att du ska uppnå ditt mål!

Bestäm ett datum då du ska vara klar med ditt mål. Det går lättare att jobba med ditt mål om du har ett exakt slutdatum. Dela också in det stora målet i mindre delmål som gör att det känns lättare att uppnå dit mål. Belöna dig själv efter att du uppnått dina delmål och ta i lite extra ordentligt när du har nått ditt slutmål.

En annan viktig sak är att vara realistisk och utgå från dig själv och dina egna förutsättningar. Det är viktigt att du får kämpa lite för dina mål men det måste vara nåbart. Är det för svårt så kommer du att misslyckas och det vill ju ingen, allra minst du själv. Kom utanför din trygghetszon lite lagomt mycket.

Det är, som jag skrev innan, viktigt med att kunna visualisera sig fram till den dag man har uppnått sitt slutmål. När man står där och har kämpat, gråtit, svettats, jobbat hårt och även haft roligt på vägen mot sitt mål. Tänk dig hur du vill att det ska se ut den dag då du nått till ditt mål.

Försök att undvika måsten. Det är lätt att säga men du tappar lätt glöden inför ett projekt och att uppnå ditt mål om det bara blir en massa måsten hela tiden. Måste ringa dit… Måste träffa honom… Måste hjälpa pappa… Måste hjälpa…. Ja du fattar. Sätt inte allt för stor press på dig själv så slipper du dessa måsten.

Stay tuned!

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu