Varför vara otrogen?

Dagligen ser vi rubriker i kvällspressen om otrohet. Så som Jonas Bergström som är pojkvän till Prinsessan Madeleine, Tiger Woods som bedrog sin svenska fru Elin och många fler. Detta är ett hett samtalsämne på Internet och fikarummen på jobbet runtom hela världen. Så även i Sverige…

I en studie av unga människor i Storbritannien försökte en grupp av psykologer ta reda på vilka orsaker och omständigheter som ligger bakom en människa som är otrogen mot sin partner. I detta fall räknades otrohet som kyssar eller sexuella aktiviteter.

I undersökningen kom psykologerna fram till att en människa kommer vara otrogen om han eller hon visar tecken på hög dysfunktionell impulsivitet och beroende på hur nöjd man är med sin nuvarande relation. Det fanns också ett samband mellan antalet tidigare sexpartners och hur stor risken var för otrohet.

Alltså, inget helt nytt. Resultatet visade även att det inte spelade någon roll vilket kön man har om man skulle vara otrogen eller inte utan det som mest styrde var hur man kunde kontrollera sin impulsivitet, hur kär man är i din nuvarande partner samt vilken syn man har på relationer, sex och intimitet i allmänet.

Varför väljer man att vara otrogen?

I Kanade gjordes också en studie om otrohet och varför man är det. Resultatet visade att det berodde främst på att man ville skapa distans känslomässigt från sin partner och få tillbaka känslan av att man är fri och inte bunden till någon eller något.

Hur många har varit otrogna och hur vanligt är det med att bedra sin partner?

I samma studie så var resultatet att 54% som ingår i ett förhållande har tänkt tanken och fantiserat om att vara otrogen. Dock var det ”bara” 39% som vid ett eller upprepade tillfällen varit otrogen.

Stay tuned!
TE

Leave a Reply

 

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu